Jump to content

Blund's lavbudsjett anlegg

  • entries
    21
  • comments
    164
  • views
    1,436

About this blog

Nå er tiden kommet for meg til å gjøre ett forsøk på en egen tråd. 
Dette er første gang, så ha tålmodighet med en stakkar. 

 

Er en godt voksen mann på snart 50, gudene må vite hvor årene har blitt av, som bor alene i ett lite hus på østlandet. 

Jeg har vokst opp med musikk, og det er en utrolig viktig del av livet mitt. 

 

Første gang jeg forsøkte å få til litt ordentlig lyd var da jeg var 8 eller 9 år gammel. Jeg hadde fått en bærbar mono radio med kasettspiller (Mutter'n og fatter'n var nok lei av at poden hele tiden klådde på anlegget i stua).
Jeg fant 4 gamle bil høyttalere i garasjen, koblet sammen på rommet og var storfornøyd. Siden den gang har jeg vært avhengig.

 

Jeg har anlegget for musikkens skyld, ikke omvendt. Det betyr ikke så mye for meg om harpen står 2 cm for langt til høyre i lydbildet. Morrofaktoren er viktigst. 
 

Entries in this blog

 

Hva i heiteste???

Jeg har vært skikkelig dårlig med feber en drøy uke nå. I går fikk jeg beskjed om at pakken jeg haddebestilt lå klar til henting. Pakke??? Kan ikke huske å ha bestilt noe??? Må ha blitt gjort i feber rus Karret meg på jokeren og kom hjem med dette. Kan fremdeles ikke huske å ha bestilt noe i denne gata.

Blund

Blund

 

Bygge hifi bod i hagen?

I og med at jeg har hatt all verdens av tid, men ikke ork til å gjøre noe pga feber, har jeg begynt å leke med tanken på å bygge ett anneks i hagen. Lurer på å ha ett eget rom til anlegget der. Huset mitt har store begrensinger mht plassering og akustiske tiltak. Fordelen er at der kan jeg bygge akkurat som jeg vil fra bunn av med akustiske tiltak, lydisolering osv. Vil kunne få til ett rom på +-20m2 Bakdelen er at jeg ser for meg at det fort blir til at jeg sitter med dobbelt sett av

Blund

Blund

 

Jeg fant, jeg fant

Ryddet i gamle esker på loftet i dag og fant disse gamle hodetelefonene. Har ikke brukt dem på sikkert 20 år og hadde helt glemt dem.  Mener å huske at jeg kjøpte dem på slutten av 80 tallet.  Skal prøve å få hørt på dem i løpet av helgen, men usikker på om hodetelefoner er min greie. 

Blund

Blund

 

Oppussingshelvete

Vinteren kommer  (fort). For ca 14 dager siden skjønte jeg at jeg nok en gang har vært litt for optimistisk med hensyn til tiden jeg har til rådighet. Jeg har tatt oppussingen med ro i sommer. Vært fornøyd med at terrassen er bygd opp og at listing er mer eller mindre ferdig.  Plutselig merket jeg at det var blitt mørkt om kvelden. Ikke noen god kombinasjon med 25 meter bratt bakke full av hull og groper, helt uten belysning, ned til huset.  Dette måtte fikses fort før bein ble brukket.

Blund

Blund

 

En serie med irriterende hendelser

Madammen flytter snart inn og kom med en kommentar i forbifarten her om dagen: synes du fargen på platespilleren og høyttalerne passer med resten av møblene?  Når det "spørsmålet" kommer vet jeg at dette plager henne. Jeg har 4 måter å takle det på. Bytte ut Platespiller og høyttalere,  noe jeg ikke har lyst til  Bytte ut møblene,  noe jeg ikke gidder å ta meg råd til  Lakkere eller foliere. Tenker i utgangspunktet sort. Litt skeptisk til høyglans da jeg ikke står på veldig g

Blund

Blund

 

Mine gamle travere

Nå har jeg vært sjuk i mer eller mindre 4 uker i strekk. Har hatt god tid til å pusle med anlegget. Flyttet høyttalerne frem og tilbake for å finne beste plassering (se bilde). Må bare gjenta meg selv : Dali 850 er glimrende. Skikkelig trøkk i bassen og pokker så bra lyd til 2000,-. Jeg blir mer og mer fornøyd med dem?????. Livet er godt. Tror jeg kommer til å beholde dagens anlegg lenge. 

Blund

Blund

 

Akustikk

Jeg har ikke den beste akustikken i stua, og har fått madammen til å gå med på å gjøre noen tiltak. Hun overrasker meg stadig. Sender familien til Spania, og får Retep på besøk onsdag for målinger og litt leking med dsp. Må si at jeg er veldig spent på dette.  

Blund

Blund

 

Skikkelig lei

Har vært syk noen dager nå. Feber i kroppen og skikkelig drittlei regn. Dette er en dårlig kombinasjon når jeg er alene med 2 bikkjer. To lyspunkt: får spilt masse musikk. Bikkjene hater regn, så det blir korte turer.  Byttet diskantene på høyttalerne mine i dag. Diskatnen på den ene høytalern var gått da jeg kjøpte dem i vår. Kjøpte noen dali 350 for å få tak i original diskant og ett par seas diskanter og har byttet til på de to.  Monterte som sagt Seas T25CF002 igjen nå og det er nok dis

Blund

Blund

 

Søndag morra blues.

Tok meg endelig tid til å sette meg ned for å justere armen på platespilleren nå. Dette har vært nødvendig en stund fordi arm løfteren ikke løfter stiften fra platen. Etter å ha justert og mekka litt, skal stiftrykket måles. Ned i skuffen for å finne vekten, men den er  søkk borte. Aaaargh. Ny vekt bestilt og all spilling av vinyl er utsatt på ubestemt tid.  Har lært til neste gang. ikke sette igang med noe som helst på søndag formiddag.

Blund

Blund

 

Lyd-snobb

Jeg er en lyd-snobb. Det mener hvertfall broren min. Han var her og tok noen øl på lørdag. Vi hørte på musikk og ble litt på snurr da han sier følgende: Du skulle vært kompis med Bjørn, en nabo, han er akkurat som deg, en jævla lyd-snobb. Jeg ble litt satt ut ,men spurte hva han mente. Nei, han Bjørn hadde ett digert anlegg hjemme, og var veldig interessert i lyd. Har han ett dyrt anlegg, lurte jeg på, siden du kaller han (og meg) for en snobb, for anlegget mitt er ikke dyrt bare ca 20-25000 prø

Blund

Blund

 

Veien så langt

Mitt første anlegg bestod av Harman Kardon hk 670i, Akai kassettspiller, en philips platespiller (husker ikke modellen) og philips høyttalere.  Dette ble utvidet med en philips cd 400 (tror jeg) med vertikal cd mating. Alt sammen var gave fra min onkel.    19 år gammel kjøpte jeg meg Cw at100 og nad 3400 brokoblet med nad 2400. Platespilleren hadde tatt kvelden så ble kjøpt en kenwood kd66f. Ingen god spiller, men den var helautomatisk. Fint skulle det være ?.    Dett anl

Blund

Blund

 

Opprydding i kabel kaos

Jeg har hatt ett svare strev med å få ryddet opp i kabel kaoset bak stereo benken. Kona har begynt å klage så måtte finne på noe. Har 5 doble stikk (la opp ett par for lite) som er i bruk i tillegg til høyttaler kabler, alle kablene mellom stereo komponentene, tv, internett og PlayStation. Totalt ca 25 kabler. Gjort ett tappert forsøk, mye bedre, men ennå ikke 100%   Før-bilde:    

Blund

Blund

 

Spøkelset har begynt å røre på seg

Spøkelset har begynt å titte innom de siste ukene. Det driver å hvisker "høyttalere, kjøp nye høyttalere" i øret mitt med jevne mellomrom  (oftere og oftere). Prøver å overse dette, men det begynner å bli vanskelig.  Spøkelset er ikke sikker på hvilke høyttalere jeg bør handle, men Arendal 1723 tower er nevnt både en og to ganger. Prøver å si at de er for store for rommet og får til svar at Arendal lager en tower s versjon som er mindre. De vil passe perfekt i stua di John. De er også

Blund

Blund

 

Thorens TD 150mkll

Jeg har så smått begynt å pusle med platespilleren. Den har fått stå i fred siden jeg kjøpte den for halvannet år siden. Loddingen på den ene av headshell kablene var løsnet og nye ble bestilt. Disse kom i posten i dag.

Blund

Blund

 

Galleri

Platespilleren. Thorens TD 150mkll.      Gamlingene:     Bluetooth mottaker for min 17 år gamle datter:  

Blund

Blund

×
×
  • Create New...