Jump to content

Blund's lavbudsjett anlegg

 • entries
  21
 • comments
  164
 • views
  1,434

Arendal sound tower

Blund

949 views

 
 
Jeg har akkurat kommet hjem fra Arendal demo i Rælingen 
Ble møtt i døra av en kjempe hyggelig kar, servert en kopp kaffe og ble deretter geleidet ned i kinoen. Har vært nysgjerrig på Arendal tower en stund, og gledet meg veldig til demoen.  Det første som slo meg var de to digre Arendal sub 3. Hver var på størrelse med et middels stuebord. Tower'ne var store, men ikke ruvende.
Høyttalerne har fått litt kritikk rundt om pga designet, noe jeg synes er helt ubegrunnet.        Jeg satt meg ned i sweetspot i en veldig behagelig stol, lyset ble dimmet ned og musikk satt på. Jeg synes tower gir ett utrolig bra lydbilde. God oppløsning og bra bass. Det var ikke antydning til skarphet i toppen, og bassen satt som ett skudd.
Jeg fikk faktisk en tåre i øyekroken under demoen.
Kinolyd interesserer meg i utgangspunktet ikke, men det ble kjørt demo på dette også. Ett ord. MEKTIG. 

Blir tatt en telefon til Arendal for bestilling av tower s. Dette traff meg midt i hjertet. 


17 Comments


Recommended Comments

Bestilling på Tower s er sendt til Arendal?. Etter mye måling ble det småtassene. Storebror passer dessverre ikke inn i stua. Målene på tower s er h-99, b-24,5, d-32.

Kommer til å sette dem på dempeputer og ikke spikes. 

 • Like 3
 • Thanks 1

Share this comment


Link to comment

Fikk telefon fra Bring i dag. De bekreftet levering fra Arendal i morgen før 12. Jippi ?

 • Like 1

Share this comment


Link to comment

Pakker kom iposten i dag. Jula varer ikke bare til påske ???

20180829_103250.jpg

20180829_103635.jpg

20180829_103710.jpg

20180829_104233.jpg

 • Like 3

Share this comment


Link to comment

Har spilt i noen timer nå og dette virker lovende. Har vært litt skeptisk til bassen i dem siden det bare er 6,5" men det var helt ubegrunnet. De spiller med skikkelig trøkk. Må spille musikk nå. Oppdatering får komme senere 

Share this comment


Link to comment

Småtassene ble koblet opp i går. Har spilt ca 10 timer  nå.

Jeg synes kanskje de ser litt pinglete ut ?, men lyden er langt fra det. De har endret lyd siden jeg startet. Bassen er brutal. Nå er lyden nesten litt innestengt. Jeg spiller for harde livet for å få unnagjort innspillings fasen. Regner med at lyden faller på plass snart. 

Har ennå en vei å gå når det gjelder plassering o.l

Dempeputene er heller ikke kommet. L-sound hadde ikke disse på lager, så ble bestilt fra Mala istedenfor. 

20180830_141509.jpg

 • Like 2

Share this comment


Link to comment

Det pågår en langdryg prosess i heimen med lytting, flytting på høyttalere, inn og ut med propper i bassportene (i dag kjører jeg med en port åpen, i går var det to, i morgen sikkert ingen), mer flytting og lytting. Museskritt. Ikke kommer dempeputene heller. Godt jeg ikke er utålmodig ?.

Begynner å ane at rommet burde behandles også.  Hvordan jeg skal få det til er uvisst. Tine sier at veggen er min, men ikke sikker på at det gjelder hva som helst. Hun overasket skikkelig med høyttalerne. Kanskje, kanskje det skjer igjen 

20180904_141743.jpg

20180904_141752.jpg

 • Like 1

Share this comment


Link to comment

Pakke i posten i dag også. Dempeputene har kommet.

20180905_211942.jpg

Share this comment


Link to comment

Har feid gjennom 7-8 låter nå og synes putene har gitt ett løft. Lydbildet virker bedre. Bassen er mye bedre. Slipper forplantning i hele huset. Har nå plugget begge portene. Mellotonen har også fått ett løft. Er fremdeles litt usikker på toppen. Småtassene er muligens litt lite frampå her. Storebrødrene virket bedre i toppen,men kan selvfølgelig være rommet. Plassering av Tower'ne er i boks (tror jeg) Tar meg fri i morgen for å få unnagjort litt seriøs lytting. 

Share this comment


Link to comment

De siste 3-4 mnd har jeg kranglet og slåss mot mine Arendal sound tower s uten å komme i nærheten av seier.
De er endelig ute av huset, og jeg tenkte jeg skulle si litt om mine erfaringer med disse høyttalerne.

 

Jeg vil presisere at det jeg skriver er hva jeg opplevde her hos meg. Det er ikke sikkert dette vil gjelde for andre.

 

Hvor skal jeg begynne? Jeg kan starte med den utrolig "gode" finishen. Mine var i matt svart, det kan hende at det er annerledes med piano lakk.
Skal det tørkes støv av dem, og det må det gjøres av og til, bør det brukes høyttrykksluft eller blåses forsiktig etter tannpuss. Bruk for all del ikke klut. Det lager riper i "kvalitetslakken". Det ble flekker på høyttalerne selv av litt dårlig morgen ånde, for ikke å snakke om hva fingermerker gjorde, og fingermerker ble det hvis du tok på høyttalerne uten hansker. Dette måtte vaskes, noe som igjen gå riper.

 

Lyden var glimrende opp til normalt prate volum. Over dette var bassen bra, men mellotonen ga skrikende overtoner og diskanten var ikke spesielt oppløst. Det var rett og slett en plage å høre disse over 67-68 db i lytte posisjon.

 

Servicen fra forhandler var heller ikke mye å skryte av.
Det ble rakket ned på elektronikken som ble brukt, og jeg ble anbefalt å kjøpe ny forsterker (av dem selvsagt) til 35000. Da ville høyttalerne virkelig blomstre.


Jeg forsøkte med 3 forskjellige forsterkere, men lydproblemene ble ikke borte.
Det ble også forsøkt med dsp (etter forhandler sitt råd) og enkle akustiske tiltak uten at det ble bedre.


Det er selvfølgelig en mulighet for at rommet skal ha litt av skylden her, men jeg har hatt 3 andre par med høyttalere i samme rom og ikke opplevd noen av problemene jeg hadde med Arendal Tower s.

 

Arendal sier de har 60 dagers buy & try (60 dagers retur rett).  Høyttalerne ble returnert innenfor fristen, og noen dager etter mottok jeg en mail der de sa at produktet var så skadet at de ikke ville ta dem i retur. De belastet meg for frakten begge veier.
Det hjalp ikke at jeg sa at jeg godtok at de ga meg redusert pris for dem, de ville ha mulighet til å selge dem som demo høyttalere, mens jeg ikke ville ha noen mulighet for å få solgt dem brukt. Ingen med hørselen i behold  ville kjøpt disse etter en demo hos meg.
Skadene de sier jeg har påført høyttalerne er noen små riper som kommer fra mikrofiber klut under støvtørking/flekk fjerning.

 

Det var ikke aktuelt med fulle akustiske tiltak i stua, eller en ny forsterker til  35000 kr for å få disse til å låte som Arendal mener de skal.

 

Arendal sound tower s er de desidert dårligste høyttalerne jeg noensinne har hatt i hus. Jeg er ikke spesielt imponert over servicen til forhandler heller.

 • Sad 1

Share this comment


Link to comment

Takk for at du deler - det var ikke spesielt oppløftende og høre. Skal ikke Arendal være nogenlunde lettdrevne, slik at man kan bruke ett bredt spekter av elektronikk? Høres jo nesten ut som en feilproduksjon.

Bra du er kvitt dem!

Share this comment


Link to comment

Jeg trodde også at det var en feilproduksjon, men det avkreftet forhandler. De ble testet hos dem etter mitt forsøk på retur. 

Share this comment


Link to comment

Er ikke alt som funker, da et det bare og komme seg videre!

Har du fått inn noe nytt i steden? :)

Share this comment


Link to comment

Kjipt når ikke ting lever opp til forventningene. 

 

Har fra tid til annen lurt litt på hvem som står bak merket, er det L-sound? Mener å huske at de/den som står bak Arendal gjorde en undersøkelse på hfs for noen år siden hvor det ble spurt om hvilket helnorsk produkt de evt skulle skape og tilby.

 

Har faktisk vært litt skeptisk til L-sound etter to andre, i mine øyne, smakløse markedsførings insidenter, ikke for at jeg skal påstå noe. Men det er et eller annet, kall det magefølelse.

Share this comment


Link to comment

Jepp, det er L-sound. 

Har ikke tidligere erfaringer med dem, og det er vel tvilsomt om det blir noe i fremtiden.

Synes også det var lite profesjonelt å snakke ned ett produkt for å fremme sitt eget.

Share this comment


Link to comment
7 timer siden, Twst skrev:

Er ikke alt som funker, da et det bare og komme seg videre!

Har du fått inn noe nytt i steden? :)

Nei. ikke noe nytt, men mer av det samme gamle. Fikk tak i ett par strøkne Dali 850 for 1000 kr og slo til. 

Visste at disse funker her Pluss at budsjettet er krympet endel. Tapte 16000 på bomkjøpet med Arendal. 

Share this comment


Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...